6 UŽITOČNÝCH RÁD PRI ZARIAĎOVANÍ KUCHYNE

Ako si správne zariadiť kuchyňu, tak aby ste využili čo najviac priestoru? Čo všetko máte dodržať pri jej plánovaní a následnom zariaďovaní? Ponúkame Vám niekoľko užitočných rád. 

1) ZJEDNOTENIE KUCHYNE

Pokiaľ chcete kuchyňu a obývačku zjednotiť do jedného celku, potom je zariadenie oboch zón najvhodnejšie plánovať spoločne. Zjednotiť materiálovo a farebne obývačkový a kuchynský nábytok nie je už v dnešných časoch problém, nakoľko výrobcovia ponúkajú množstvo modulov tak, aby bolo ich použitie všestranné. Najjednoduchším prvkom pre prepojenie kuchyne s obývačkou je kuchynský ostrovček. Vymedzíte ním hranicu kuchyne a zároveň zjednodušíte aj vzájomnú komunikáciu s ostatnými členmi rodiny.

1_5

Kuchynská linka POLA

 

 

2) VYUŽITE 100% ÚLOŽNÉHO PRIESTORU

Pri správnom rozmiestnení jednotlivých skriniek kuchynskej linky dokážete ušetriť až o tretinu viac priestoru či dokonca jednoduchší prehľad. Praktické deliace systémy vyčlenia každej kuchynskej pomôcke svoje miesto, tak aby bolo vždy všetko prehľadne uložené. Veľkým hitom v úspore miesta sú momentálne vysoké potravinové skrine.

3) SPRÁVNE ROZDELENIE JEDNOTLIVÝCH ZÓN KUCHYNE

Aby bola kuchyňa funkčná a maximálne slúžila svojím užívateľom rozdelenie jednotlivých zón kuchynskej linky by nemalo byť náhodné. Kuchynský priestor sa odporúča rozdeliť na tri časti. Prvá časť zahŕňa miesto na uskladnenie potravín. Druhá časť je zameraná na zónu prípravy surovín a jej varenia. Posledná časť by sa mala radiť do zóny na umývanie.

2_5

Kuchynská linka EMILIA

 

4) SPRÁVNA FAREBNÁ KOMBINÁCIA

Farebný výber kuchynskej linky je potrebné veľmi dobre zvážiť. Veľkým trendom sú dnes predovšetkým neutrálne farby ako béžová, čierna, sivá, biela či hnedá. Tieto farebné prevedenia ponúkajú jednoduchú kombináciu s inými pestrými farebnými odtieňmi, ktoré vnesú do kuchynskej linky dokonalý akcent.

3_1

Kuchynská linka JUSTYNA

 

5) SPRÁVNY VÝBER SPOTREBIČOV

Pri výbere spotrebičov do novej kuchyne rozhoduje predovšetkým ich kvalita, funkcie i energetická náročnosť. Každý ,,pomocník“ v kuchyni si plní svoju funkciu. Pri vyberaní spotrebičov treba vyhľadávať čo najšetrnejších pomocníkov, ktorý nesú označenie A+++.

6) SPRÁVNY MATERIÁL

Pri výbere materiálu, z ktorého bude Vaša kuchynská linka vyrobená treba myslieť na výsledný efekt, životnosť i jeho následnú údržbu. Najčastejším materiálom zvoleným na výrobu kuchynských liniek sa stávajú prírodné materiály i sklo. V kurze je nielen drevo ale i kameň či keramika. Rozhodujúca je pri výbere i otázka financií. Finančné náročnejšie sú niekoľkovrstvové lakované povrchy. Pri fóliovaných povrchoch možno hovoriť o cenovo dostupnejších variantoch.

4_5

Kuchynská linka TITANIUM